Tuesday, April 5, 2011

Malaysiaku Indonesia

Assalamualaikum semua..diharapkan korang-korang yang membaca blog aku ini sentiasa sihat dan dilindungi oleh Allah sentiasa..*sangat manis ayat mukaddimah aku ini..sila tepuk tangan ye..*


Sebenarnya perkara ini dah lama aku perasan cuma malas nak mention kat blog kesayangan aku ini..nak pulak sejak jadi ustazah bertauliah yang sentiasa banyak memelihara lemak di petang hari..huhu..kalau korang perasan setiap TV, baik swasta atau kerajaan semuanya nak tayang cerita sinetron indonesia *menyampah mak*..pagi, petang, malam semua indon..sampaikan aku rasa yang aku ni tinggal kat indonesia..Astro di hatiku pula tak sudah-sudah dengan cerita hantu prono indon..


Oh..kamonlah Malaysia..ape,  malaysia  ni dah  kering idea ke nak buat cerita banyak-banyak..atau artis malaysia ni terlalu demand dengan watak atau sememangnya artis malaysia pemalas..*mak menci tau*..aku penatlah tengok sinetron indon yang macam kartun  tu..tak ada motif pom..tayang muka mak-mak yang muda, anak-anak yang umur sebaya dengan mak-mak, boypren yang comel, bila terkejut zoom  muka terkejut dan ternganga mulut sorang-sorang sampai lima minit terlopong je..*mak penat nak membebel panjang-panjang..bukannya orang TV nak dengar rintihan mak yang kegersangan nak tengok cerita melayu..layan hindustan lagi besh..mantoop*


p/s : Tahniah kat ukhti Dalilah yang baru dapat anak buah sulung..musti kamu sangat gembira sekarang ini sampai terlupa nak baca blog adinda =D

*muka mak cik gojes nak ucapkan selamat datang ke dunia kepada anak buah ukhti Dalilah_gojes tak?? T_T*


p/s/s : saya sangat rindukan Malaysia yang dahulu -,-

5 comments:

Miss Sunshine said...

Betul2.. Bosan kan balik2 cite org die je.. Yang made in Malaysia punye sikit2 je ade. Tapi, sebab dah takde cite lain yang best, terpaksalah layankan jugak...

EIGHT IS SAMANIAH said...

tau xpe..tapi sy mmg x layan sinetron indon..kalo cite hantu tu layan jugak laa..huhu =D

aisyah ahmad said...

nampak sangat betapa ramei nye mat n minah indon kat malaysia ni kan..tu yg tv sibuk nak tayang cite indon..

bukan setakat tv..radio pon..siap ade segmen lagu2 indon..

bukan setakat radio..sekarang...bank ke ape ntah..yg name Merchandise tu..ala yg kaler ala2 maroon tu..ala yang wat kiriman uwang terusss ke indonesia tu..pon dah melambak wujud kat Malaysia..

p/s: tak minat tgk cite indon..sbb citernye..SAKAN punye MEREPEK!!

aisyah ahmad said...

besor name tag!!hehe..4 batu lagi orang da tau saman adalah SAMANIAH
nak buat name tag besor lagi?? jom join contest ni ha..hehe

Jom begambor depan cermin..katenye dapat duit..

EIGHT IS SAMANIAH said...

to kak aisyah : time kasih invite saya join that contest..

kalo blh nak pakai kertas manilakad gantung kat leher, tulis nama besor2..15 batu dah nampak nama saya..wee*sedikit perlian di situ..hehehe*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...