Tuesday, January 11, 2011

Kalau Saya Dah Tak Ada Baru Awak Boleh Menggatal Dengan Perempuan Lain


Name aku Amir.. Aku ada sorang awek.. Sorang??? huhu.. Awek aku ni memang lawa giler laa!! Sebab die lawa tu la aku dengan member2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dapat jugak die....memandangkan aku ni pun kategori orang yang handsome.. hahaha..
OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorang tak sama kampung tapi satu sekolah.. Satu hari ni aku dapat tawaran sambung belajar kat satu IPTA ni.. Awek aku pun dapat.. Alhamdulillah result SPM kitorag cemerlang walaupun aku pun tak percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tapi mmg giler la.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kat Selatan..

Die ni kuat jeles tu jangan cakap laa.. hidup aku dia yang aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jangan harap la aku nk keluar dengan member2 perempuan aku.. Jangankan keluar same, pandang pun tak boleh.. Kadang2 aku rimas jugak dengan die.. bila aku cakap banyak dengan die, mau die marah2 then merajuk.. Benci betul aku.. Aku tau die sayang sangat2 kat aku. Aku tau die memang tak layan mane2 lelaki yang cube usyar line die.. Kadang2 aku bengang jugak if ade lelaki yang hantar2 mesej kat die walaupun die tak reply..

Tapi sebenarnye aku ade sorokkan something daripada die.. Disebabkan kitorang pun da terpisah jauh, aku mule la nak test market kt utara ni.. Jahatkan? Aku rase bebas!!! Aku pun rase die macam tu jugak kot.. Yelah, die kan lawa.. Mesti la ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nak menutup perasaan prasangka yang buruk2 tu, aku mula la berkawan dengan ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jawab aku single.. Aku selalu keluar dengan member2 perempuan aku kat sini.. Memang lagak cam org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tengah berfoya2.. Bile waktu malam sebelum tidur, mesti die yang call aku.. Aku? Kadang2 kot.. Tapi aku sayang sangat kat die.. Aku cakap kat die, member2 aku kat sini semuanye jantan.. Die cakap die pun same.. Sebelum kitorang end call mesti die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu cakap, "kalau saya dah tak ade baru awak leh gatal dengan perempuan lain".. Kadang2 aku marah die sebab die cakap yang bukan2 walaupun hakikatnya aku memang dah menggatal dah pun.. Kadang2 aku selalu jugak create pergaduhan dengan die.. banyak kali die nangis time gaduh2 dengan aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die..

.................................................................................................


"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"
Tibe2 aku terkejut daripada lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pun dengan bangang aku terima..
Mase duit PTPTN keluar, aku beli sebijik henpon lagi. Satu henpon khas untuk mesej Nadia, satu lagi untuk Tiqah.. Dalam tempoh aku belajar kat sini, macam2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tapi hati aku tetap sayangkan Nadia.. Mungkin sebab jauh, perasaan tu kadang2 bercampur.. Tiqah pun macam Nadia.. Sejak aku couple dengan minah ni, aku dah tak keluar dengan member2 perempuan lain.. semuanya kembali macam mase aku dengan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sangat.. Tapi dalam mase yang same aku just nak hilangkan perasaan bosan sorang2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kadang2 aku terfikir nak berterus-terang.. Tapi aku tak berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kadang2 pukul 4.. Yelah sebab nak gayut dengan dua2.. Semua orang tak tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia tak balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dapat cuti same2.. Cuti raye kan.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lagi tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tengok gerenti cair ni.. Nadia cakap cinta die hanya untuk aku.. Selama die berpisah dengan aku, die semakin rindu, semakin sayang dan cintakn aku.. Untuk hilang rase camtu, die habiskan mase dengan belajar.. Kadang2 die cakap belajar sampai tau2 dah mlm.. Die happy sebab hati aku masih tak berubah untuk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sangat.. "Kalau saya dah tak ade, baru awk boleh gatal dengan perempuan laen tau!" cakap die sambil tergelak2.. Perkataan tu dah berjuta kali kot die sebut.. Aku tengok muke die yang lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nak aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nak kami kerja, kumpul duit banyak2 dan kahwin then sambung belajar lagi.. Beria2 die menceritakan impian die kat aku...

Permainan aku berlarutan sehingga sem yang ke 4...
Pada satu hari ni aku pergi makan dengn Tiqah macam biasa... Heboh kampus aku jadi tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ini ulangtahun ke 3 aku dengan Nadia.. Macam biase aku pergi makan dengan Tiqah kat cafe.. Mase Tiqah tengah ambil lauk, aku terniat hati nak cek mesej die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 mesej sorang jantan yang bersayang2 kat  inbox dia.. Aku pun angin la.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni tak terniat pulak aku nak cek.. Tiqah cakap die tetap sayangkan aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek datang kat meja aku time2 gini la pulak.. tak lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur..  Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nampak ramai2 awek tu datang kat aku, pelik la die.. dan dengan kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. Tiqah sendiri mengaku yang dielah awek aku kat depan Nadia.. Aku tengok Nadia menangis.. Die tak bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkan aku.. Aku terus putuskan hubungan aku dengan Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hantar mesej berlambak2 kat die.. die tak reply pun... Aku sedar, die dah benci aku..

Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sangat2.. Aku berjanji tak nak kecewakan die lagi.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Orang2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nak2 yang member2 perempuan aku la.. Aku dah tak kesah dah.. Aku dah berubah.. Aku cuma nak dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nak dapatkan kerja baik2.. Apa2 pun aku nak ikat Nadia dulu.. Kadang2 aku berasa malu sangat kat Nadia nak2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die tak pergi report kat mak dan ayah dia.. hehe.. Dalam tengah syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dapat mesej daripada member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jadi tak sedap.. Mesej kedua daripada member die sampai lagi.. Terasa panas muka aku bile bace mesej tu.. "Nadia dah tak  ada.. Die kene langgar dengan kereta mase lintas jalan.." Macam orang gila lepas aku bace mesej tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas..

Aku rase kosong.. Kosong sangat.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dalam bas.. Aku tak peduli dengan orang2 yang pandang aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku dengan Nadia bermain dalam kepala aku.. Aku tak mampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace mesej terakhir Nadia malam tadi.. "Awak, saya nak tidor.. Macam biase, saya sayangkan awak untuk selamanye walaupun awak dah lukekn hati saya, saya maafkan... Tapi ingat! Kalau saya tak ade baru awak boleh gatal dengan perempuan laen tau! Hehe.. Nak marah la tu.. Saya leb awak! Sweet dreams.."  Ya Allah! Kuatkan hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kat korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi  aku tau, Nadia tak kan kembali dah.. tak ade lagi mesej Nadia, panggilan Nadia.. tak ade dah ungkapan "kalau saya tak ada" tu dah..

Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tapi bagi aku, inilah kisah yang paling bermakna untuk aku.. Untuk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin..
Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nak bersiap2 untuk beri penghormatan terakhir buat die yang aku sayangi.. Sememangnya cinta die untuk aku sehingga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah.... -Al Fatihah.....

..................................................................................................
p/s: kredit to Facebook..

6 comments:

CekLa said...

cinta perempuan sememangnya lebih kuat dan utuh dari lelaki. sy pun rasa nak menangis, bukan sebab amir tapi sebab nadia dah meletakkan cinta pada seorang saja sehingga penghujung nyawanya.

EIGHT IS SAMANIAH said...

sememangnya cinta perempuan lebih kuat tapi kalau seseorang lelaki tu dah betul2 sayang dia akan sayang kat perempuan tu betul2 walopom banyak cabaran n dugaan..

Ujang9897 said...

hurm...

kiwi said...

sob..sob T_T

BuLat i2 CirCLE said...

huhu...sedey kn..wloupon dh bnyk kali bce ttp t'rse sebak ny..

wuwul said...

wuuu :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...