Monday, January 17, 2011

Hai Cikgu Samaniah..Eh, bukanlah..Assalamualaikum Ustazah Samaniah =)

Assalamualaikum semua...semoga semua sentiasa sihat di samping orang tersayang..ececeh.=P

Hari ini  aku happy sangat..alhamdulillah aku dah dapat kerja tetap sekarang ni..kerja sebagai guru KPLI-jQAF..syukur ya Allah..memang inilah doa aku setiap hari supaya dipermudahkan jalan untukku..Aku rasa orang yang paling gembira dengan kerja aku sekarang tentulah emak..bertambah bilangan guru dalam keluarga aku..kalau ada abah sekarang ni mesti abah pom happy dengan aku..tak apa, yang penting aku tahu abah pasti  gembira dengan kejayaan aku ini..

Sebelum nak tunggu result ni bukan main cemas tak terkata..dah lah result keluar lambat dari yang dijangkakan..aduhh..memang stress..tapi tak apa..berbaloi menunggu berjam jam..

Orang pertama yang aku col mestilah emak..even adik aku yang angkat col tapi still tak nak cakap apa apa kat dia..nak bagitahu mak dulu..hihi..macam biasa emak sangat teruja then cakap tahniah..Pastu barulah aku dok canang canangkan kat orang lain..

Lepas ni tak tahu bila boleh update entry..sebab esok nak balik kampung nak siapkan semua borang dan barang..pastu nanti bila dah duk sana perlu sesuaikan diri pulak..heyy, first time me jejak Melaka..Melaka nantikan kedatangan aku..Lepas ini kena sopan dan ayu coz dah memegang title USTAZAH..

InsyaAllah bakal menjadi seorang ustazah pendidikan Islam pendidikan Khas di IPG Kampus Perempuan Melayu, Melaka..yo..saya jadi orang Melaka ohh..setakat ni tak da lagi member member yang dapat tempat sama dengan aku..yang dapat kat sabah and sarawak tu pandai pandailah jaga diri hokeh..moga semua menjadi guru yang terbaik dan hebat =)

p/s : Merantau jauh sekali lagi..aduyaii=,=

p/s/s: Pendidikan Islam Pendidikan Khas sama macam konsep pendidikan khas..mengajar kanak kanak cacat penglihatan, hilang pendengaran, sindrome down, hyper active and so on..cuma ditambah pendidikan islam di hadapan sebab saya kena ajar dorang subjek pendidikan islam je..harap harap kesabaran saya semakin meninggi bila mengajar kanak kanak istimewa ni..=)

p/s/s/s : tak sabar nak belajar gaya tangan bila nak berkomunikasi dengan pelajar pekak dan bisu..wee~

6 comments:

aisyah ahmad said...

saman pon dapat jugak!!yeayy!!!congrats saman!!:))

*tahun depan kita sama2 nyanyi lagu hari cekgu tu yek..huhu

EIGHT IS SAMANIAH said...

yay..thanks kak!!!

bukan tahun depan la..tahun ni dah blh start nyanyi lagu hari cikgu and negaraku setiap isnin..hehe~

Miss Sunshine said...

Alhamdulillah..
Saya doakan awak jadi guru yang bermakna buat anak-anak murid nantii
Biar anak murid hormat kite, jangan anak murid takut dgn kita.
First time, saya dengan Pendidikan Islam Pendidikan Khas.
Awak, jelesnya saya awak dah dapat kerja.. hehehe.
Saya masih menunggu surat posting yang tak kunjung tiba. huhuhu.
Apepun saya doakan yang terbaik ye.

(P/S: Saya dah buang semua nota Pendidikan Islam haritu.. huhu, kalau tak boleh pinjamkan)

EIGHT IS SAMANIAH said...

Cik Matahari: terima kasih..sy harap pom camtu..biar hormat bukan takut..

insyaAllah ada reaeki awak x lama lgi :)

haiipp..knp awak buang..p kutip balik..hehe

Bintang Suka Cendol said...

tahniah..bestnye jd cg... opps..silap ustazah!.. untung dyorg dpt ustazah mcm akak... mesti ramai yg x saba nak balik umah n bagitau kat mak dyorg yg dyorg dapat ustazah baru n best mcm kak ni..sama2 kita membimbing sesama kita mengikut syariah Islam.. bestnya..byk pahala ajar org Istimewa perihal agama ni..

p/s- best la kat melaka.. semenanjung plak tu..

EIGHT IS SAMANIAH said...

cik bintang..jangan budak tu mengadu saya marah2 dorang sudah..saya sangat garang..silalah percaya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...