Saturday, December 11, 2010

Contest Cerpen Sesedap Rasa




PART 1

Hujung minggu yang membosankan..arghhh..semua housemate Ain Zulaikha keluar ke bandar dengan tujuan masing masing..Hanya Ain Zulaikha dan Parsi yang masih setia di hostel..

Selepas solat zuhur, Ain Zulaikha baring baring di atas katil..kononnya nak berehat sejam dua tapi terlelap sampai ke asar..tiba tiba handphone Ain Zulaikha memberi isyarat bunyi mesej masuk..terkebil kebil Ain Zulaikha membaca mesej tu..


Apasal lak dia minta share..entah nombor sapa pun aku tak kenal..tapi si Ain Zulaikha ni sungguh gatal tangan nak balas mesej tu..

Ain : eh, awak salah hantar mesej la..

Si Silap : eh, yela..sori hokeh..saya nak send mesej tu kat member saya..hihi =p

Ain : it's ok..biasalah tu..saya pun kadang kadang tersalah hantar mesej..peace no war..
*tetibe..*
Si Silap : awk ni macam baik je..saya nak kawan dengan awak boleh? boleh lah...pleaseeee..

Ain : Maaflah..mak saya pesan jangan kawan dengan orang yang tak kenal..huhu..*mahu tapi malu*

Si Silap : tak apalah camtu..anyway, saya fariz..

*terloncat gembira Ain Zulaikha bila tahu yang si silap tu lelaki..entah macam mana dorang ni terus jadi kawan..mungkin si Fariz dah mandrem kan si Ain Zulaikha ni..haiipp..tak baik tuduh tuduh tau..menci*


PART 2

Sedar tak sedar dah dua bulan Ain Zulaikha dan Fariz ni berkawan hanya kerana salah hantar mesej je..Ain Zulaikha la yang paling gembira sebab dia dah ada boypren sekarang ni..tak perlu lagi ada rasa tersisih dengan housemate dah..cuma yang Ain Zulaikha risau macam mana la muka si Fariz ni..bila suruh MMS gambar macam macam alasan dia bagi..cuak juga Ain Zulaikha takut terkenan dengan laki orang..huhu..petang tu Ain zulaikha makan kat Restoran je sebab tak cukup bajet nak makan kat warung..betul ke??


Masa tengah makan..Fariz mesej cakap nak jumpa Ain Zulaikha hujung minggu ni..kalau Ain Zulaikha tak setuju dia tak nak mesej dengan Ain Zulaikha dah..hamboiii..hitler betul ko ni Fariz..


PART 3

Jeng jeng..hari minggu yang dijanjikan tiba juga..dup dap dup dap jantung Ain Zulaikha dari malam semalam..Fariz cakap dia pakai baju pink..dalam fikiran Ain Zulaikha dah fikir fariz ni jantan selamat tinggal dunia pondan..

Masa Ain Zulaikha tunggu bas kat depan hostel, tiba tiba Parsi melintas nak dapatkan Ain Zulaikha..Kebetulan pula  ada sebuah teksi lalu dengan laju..mengaum bunyi tayar tekan brek..tak fasal fasal ain Zulaikha kena marah dengan pak cik teksi tu..malunya ain Zulaikha..dalam hati ain Zulaikha dah fikir bukan bukan sebab macam macam benda buruk berlaku sebelum nak jumpa si Fariz ni..tapi ain Zulaikha terpaksa pergi juga sebab dah berjanji..sedihnyaa



PART 4

Sampai kat Restoran, ain zulaikha terus mesej Fariz..Fariz ni pula macam main nyorok nyorok dengan ain zulaikha..dah la tak nak bagi sekeping gambar pun..jenuhlah si Ain Zulaikha ni mencari Fariz..habis semua lelaki yang pakai baju pink dia sergah..malunya Ain Zulaikha..Tiba tiba ada seorang lelaki pakai baju pink masuk ke dalam restoran..ain zulaikha terus menyorok belakang tiang kat restoran tu..dalam hati dia takut sangat sebab laki tu betul betul mengerikan..pakai skirt perempuan kau tahu..tiba tiba handphone ain zulaikha berbunyi..FARIZ!!..ain zulaikha takut nak jawab tapi dia angkat juga sebab dia nak say good bye kat Fariz..tapi Fariz kata " awak pusing belakang..saya kat belakang awak ni...tengah duduk.." malunya ain zulaikha bila pandang ke belakang dan lebih malu bila dia tahu yang Fariz sangat handsome macam Lee Min Ho..*blushing*


Inilah Fariz..padan muka ain zulaikha selalu fikir yang bukan bukan tentang Fariz..last last jatuh cinta kaw kaw dengan Fariz..

::Tamat::

Saya nak tag dorang ni :






p/s: Boleh apply jadi cikgu BM lepas ni..haha..lingkup2 =p


8 comments:

nekkenproject said...

Betul ke ni Kak? Saya bukan pandai sgt buat cerpen...hoho (oh! Tidaak)
Eh,xpelah.. Saya ambil sbg cabaran! Hem! Ok kak,saya jOin

EIGHT IS SAMANIAH said...

join jela dik oii...mana tau rezeki kamu menang..blh share topup ngan akak..huhu~

Qeen said...

yang blogwalking blog larian tu i x fahamlah... nak cari idea wat cerpen lak.. hu3...susah ni nak wat kreatif2 nih...

EIGHT IS SAMANIAH said...

join blogharian pastu tulis sikit2 kenapa anda suka berblogwalking then tinggalkan link komen kat blogharian supaya blogharian accept ur request jdi sbhgn keluarga dorang...tengok contoh yang macam i buat..try buat nanti trafik u naik tau..ok, i dah jadi famiy blogharian..no rumah 114 :)

Ain Zulaikha said...

salam, wah berbakat ye dalam cerpen, terima kasih sudi join kontest ni.. apa2 update akan diberitahu :) good luck ya..

EIGHT IS SAMANIAH said...

wslam ain zulaikha..bakat terpenyek..hope blh menang..*blushing*

Qeen said...

byk ag kena belajar nih.... harap cik sam leh wat tutorial...

Ain Zulaikha said...

ADA UPDATE UNTUK CONTEST INI, SILA TINGGALKAN KOMEN

http://ainzulaikhas.blogspot.com/2010/12/update2-contest-cerpen-sr.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...